Hem » Fyndhörnan » Fynd: Dynastin

Fynd: Dynastin

Artikelnamn: Fynd: Dynastin
50 kr

Beskrivning

Produkter som ej blivit sålda eller har någon typ av defekt. Ej bytes- eller returrätt

Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter att ha erövrat världen, kollapsade republiken och Rom dränktes i blod. Inbördeskrigen var så fruktansvärda att romarna slutligen välkomnade en envåldshärskare som kunde ge dem fred. Hans namn var Augustus, eller som han kallade sig själv: den gudomligt upphöjde.

Den skräckblandade glamouren kring Augustus dynasti har aldrig falnat. Ingen annan familj kan jämföra sig med dess persongalleri. Tiberius, den store generalen som slutade som en förbittrad enstöring, ökänd för sina perversioner; Caligula, grymheten och förnedringens mästare; Agrippina, Neros mo, som manipulerade för att få sin son till makten men som senare föll offer för hans nycker; Nero själv, som tävlade i olympiaderna, gifte sig med en eunuck och byggde ett nöjespalats över Roms brandhärjade centrum.

I uppföljaren till Rubicon målar Tom Holland ett bländande porträtt av Roms första imperiedynasti. Här berättas hela den fascinerande historien om familjens världsherravälde som sträckte sig från den marmorklädda huvudstaden till de barbarhärjade tyska skogarna.

"Mästerligt, berättelsen stegar framåt över sorgens och skräckens landskap, utan att pausa eller vackla." - Sunday Times

"Detta är en berättelse som bör läsas av alla som är intresserade av historia, politik eller den mänskliga naturen och det har aldrig berättats på ett bättre sätt." - Mail on Sunday

Författare: Tom Holland
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-10-10
Omfång: 450 sidor

Specifikationer

Artnr: Fynd: Dynastin

Andra varor från samma varugrupp

 • I Livet utan masker berättar Maryse Condé med uppfriskande klarhet och stor s...
  75 kr
 • Smart designad tygblöja som växer med ditt barn och passar under hela blöjper...
  80 kr
 • Ett av de värsta kriminalfallen i svensk rättshistoria slutade med att två po...
  75 kr
 • Tillfälligt parti av fina Vincent sandaler.
  50 kr