Hem » Fairphone » Fairphone 3+

Fairphone 3+

Artikelnamn: Fairphone 3+ (svart)
1+ 5 290 kr

Beskrivning

OBS! Endast leverans via post. 

Fairphone är en mobil som är annorlunda från insida till utsida och den håller för vad den står för. FAIRPHONE - precis som det låter. Fairphone är tillverkad utan konfliktmineraler och delvis av återvunna material. Det är lätt att byta ut moduler och du har 2 års garanti på den. 

Om Fairphone 3+
Fairphone 3+ har en uppgraderad kamera, upp till 40% återvunnen plast och Android 10.
Läs mer om Fairphone 3+ här 

• 48MP kamera och 16MP främre kamera
• Rättvisa och återvunna material
• Modulär och reparerbar design
• Android 10
• Utbytbart batteri på 3000 mAh
• 5,65 tum full HD + -skärm

Vad är Fairphone? 
Fairphone är namnet på det holländska företag som ligger bakom världens första etiska mobil som är byggd för att hålla längre: Fairphone 3+ är en Androidbaserad mobil som håller hög kvalitet och prestanda.

Varje år skrotas miljoner elektronikprodukter helt i onödan på grund av vårt skadliga konsumtionsbeteende. Det får stor påverkan både på människor och miljö. Klimatkostnaden för en elektronikprodukt är betydligt högre än prislappen i butiken. Fairphone är designad för att hålla länge och enkelt kunna repareras istället för att slängas om den går sönder. Det gör att många av de råvaror och metaller som används vid tillverkningen kan användas bättre och längre.

Samtidigt kränks mänskliga rättigheter med orättvisa och oetiska arbetsförhållanden inom produktionsleden i utvinnings- och tillverkningsindustrin knuten till elektronikbranschen.

Fairphone är ett socialt företag som arbetar för att påverka hela elektronikbranschen inifrån hela vägen från utvinning av material i gruvor till design, tillverkning och livscykel. Det finns fortfarande en rad sociala och miljömässiga förbättringsåtgärder att göra men genom hela produktions- och livskedjan försöker man så långt det är möjligt att driva sociala och ekologiska projekt. Och till skillnad från de stora mobiljättarna är man också helt transparenta med sitt arbete.

Ju fler som väljer Fairphone desto större blir möjligheterna att kunna förändra och påverka elektronikindustrin i en mer hållbar och rättvis riktning. En del av företagets vinst går till en fond för att förbättra villkor och löner för fabriksanställda och man har även ett eget återvinningsprogram för att ta hand om gamla mobiler.

Vi har också mobilabonnemang!
Dessutom kan du välja att beställa ett mobilabonnemang från ETC Mobil för att investera för den energi som din mobil förbrukar när den är uppkopplad mot servrar ute i världen som drivs med fossil energi. 20 kr per månad går då direkt till att sätta upp nya solceller.

Läs mer om ETC Mobil här

Specifikationer

Artnr: fairphone-3+-svart
  • PDF Produkt: Ja

Andra varor från samma varugrupp

  • Klä din mobil i helt plastfria mobilskal tillverkade av 100 % svenskt hyggesf...
    599 kr
  • USB-IF-certifierat, hållbart och säkert kabel för Fairphones.
    349 kr
  • Ladda ditt batteri helt snabbare än någonsin. Fairphone 3-batteriet räcker i...
    349 kr