Hem » Böcker » Fågeln i mig flyger vart den vill

Fågeln i mig flyger vart den vill

Artikelnamn: Fågeln i mig flyger vart den vill
140 kr

Beskrivning

Vad gör man då det känns omöjligt att leva upp till allt som förväntas av en? Vad gör man då den enda människa som förstår försvinner? Om man befinner sig någonstans i gränslandet mellan barn- och vuxendom och bär på en längtan efter något som man själv knappt kan sätta ord på?

Fågeln i mig flyger vart den vill är en berättelse om sorg, längtan, kompromisslöshet och fantasins kraft att förändra. En berättelse inspirerad av konstnärinnan Berta Hanssons måleri och barndomsår (utifrån dagboksanteckningar, brev, skisser...). Som 16-åring förlorande Berta Hansson sin mamma i TBC och hon drömde tidigt om att bli konstnär.

Sara Lundberg som skrivit och illustrerat Fågeln i mig flyger vart den vill är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har illustrerat ett 20-tal kritikerrosade barnböcker, bland annat vinnaren av 2009 års Augustpris; Skriv om och om igen.

Om Berta Hansson (1910-1994): "svensk bildkonstnär född i Hammerdal, Jämtland. Hansson kan, vid sidan av Siri Derkert och Vera Nilsson, nämnas som en av Sveriges mer betydande expressionistiska konstnärer. Hon är känd för sina inkännande porträtt, ofta föreställande barn."

Bokens efterord är skrivet av Alexandra Sundqvist, författare och kulturjournalist.

Författare: Sara Lundberg
Förlag: Bokförlaget Mirando
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-08-09
Omfång: 128 sidor

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789198330335

Andra varor från samma varugrupp

 • Om Furats och andras resa till Fort Europa. Den bärs av förlust, skam, hat oc...
  219 kr
 • Lucy, som är en av Kincaids mest lästa romaner, är ett starkt och originellt ...
  185 kr
 • Kennedys hjärna
  99 kr
 • Majgull Axelsson tar oss med på en omvälvande resa genom krigets Europa och e...
  99 kr