Hem » Böcker » Historia » Eurafrika

Eurafrika

Artikelnamn: Eurafrika
207 kr Ord. Pris (259 kr)

Beskrivning

Om EU:s koloniala rötter. EU presenteras ofta som ett fredsprojekt. Men bakom fasaden döljer sig en helt annan historia.

För politiker, opinionsbildare och organisationer som från mellankrigstiden och framåt arbetade för europeisk integration stod Afrika i centrum för intresset. Exploateringen av kolonierna krävde samarbete och gemensamma investeringar. Målet var ett tredje block - Eurafrika - som skulle säkra Europas geopolitiska ställning mot de bägge supermakterna. Europas enande skulle alltså börja i Afrika.

Eurafrika är en bok som väckt internationell uppmärksamhet. Den gör upp med myten om EU som fredsprojekt och konstaterar att dagens EU knappast hade existerat om det inte från början utformats som en eurafrikansk gemenskap.

Peo Hansen är biträdande professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet. Hans forskning fokuserar på EU:s historiska och samtida utveckling, med betoning på frågor om migration, politisk ekonomi och geopolitik.
Stefan Jonsson är författare till flera uppmärksammade böcker om bland annat västerlandets koloniala arv och professor vid Linköpings universitet. Han verkar också som kritiker i Dagens Nyheter.

Författare: Peo Hansen, Stefan Jonsson
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-03-17
Omfång: 282 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173435864

Andra varor från samma varugrupp

 • Om EU:s koloniala rötter. EU presenteras ofta som ett fredsprojekt. Men bakom...
  132 kr
  ( 165 kr)
 • I Rubicon. Den romerska republikens uppgång och fall berättar Tom Holland his...
  103 kr
  ( 129 kr)
 • Beställ 2 böcker eller fler för 200 kr st! Priset justeras i kundkorgen.
  200 kr
  ( 250 kr)
 • Mat - En krigisk historia visar att vi har mycket att lära av historien om ma...
  160 kr
  ( 200 kr)