Hem » Böcker » Historia » Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok

Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok

Artikelnamn: Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok
165 kr

Beskrivning

Om EU:s koloniala rötter. EU presenteras ofta som ett fredsprojekt. Men bakom fasaden döljer sig en helt annan historia.

För politiker, opinionsbildare och organisationer som från mellankrigstiden och framåt arbetade för europeisk integration stod Afrika i centrum för intresset. Exploateringen av kolonierna krävde samarbete och gemensamma investeringar. Målet var ett tredje block - Eurafrika - som skulle säkra Europas geopolitiska ställning mot de bägge supermakterna. Europas enande skulle alltså börja i Afrika.

Eurafrika är en bok som väckt internationell uppmärksamhet. Den gör upp med myten om EU som fredsprojekt och konstaterar att dagens EU knappast hade existerat om det inte från början utformats som en eurafrikansk gemenskap.

Peo Hansen är biträdande professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet. Hans forskning fokuserar på EU:s historiska och samtida utveckling, med betoning på frågor om migration, politisk ekonomi och geopolitik.
Stefan Jonsson är författare till flera uppmärksammade böcker om bland annat västerlandets koloniala arv och professor vid Linköpings universitet. Han verkar också som kritiker i Dagens Nyheter.

Specifikationer

Artnr: 9789173435871
 • PDF Produkt: Ja

Andra varor från samma varugrupp

 • Den odödliga Henrietta Lacks är en storartad berättelse om vetenskapens fanta...
  240 kr
 • Genom intervjuer med musiker, branschfolk och skivbolagslegender både i och u...
  220 kr
 • Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter ...
  250 kr
 • Beställ 2 böcker eller fler för 200 kr st! Priset justeras i kundkorgen.
  250 kr