Hem » Böcker » Historia » Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok

Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok

Artikelnamn: Eurafrika - Eu:s Koloniala rötter E-bok
165 kr

Beskrivning

Om EU:s koloniala rötter. EU presenteras ofta som ett fredsprojekt. Men bakom fasaden döljer sig en helt annan historia.

För politiker, opinionsbildare och organisationer som från mellankrigstiden och framåt arbetade för europeisk integration stod Afrika i centrum för intresset. Exploateringen av kolonierna krävde samarbete och gemensamma investeringar. Målet var ett tredje block - Eurafrika - som skulle säkra Europas geopolitiska ställning mot de bägge supermakterna. Europas enande skulle alltså börja i Afrika.

Eurafrika är en bok som väckt internationell uppmärksamhet. Den gör upp med myten om EU som fredsprojekt och konstaterar att dagens EU knappast hade existerat om det inte från början utformats som en eurafrikansk gemenskap.

Peo Hansen är biträdande professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet. Hans forskning fokuserar på EU:s historiska och samtida utveckling, med betoning på frågor om migration, politisk ekonomi och geopolitik.
Stefan Jonsson är författare till flera uppmärksammade böcker om bland annat västerlandets koloniala arv och professor vid Linköpings universitet. Han verkar också som kritiker i Dagens Nyheter.

Specifikationer

Artnr: 9789173435871
 • PDF Produkt: Ja

Andra varor från samma varugrupp

 • Beställ 2 böcker eller fler för 200 kr st! Priset justeras i kundkorgen.
  250 kr
 • En essä om bilden av ondska, och dess innebörd, i vår samtid. Varför förvåna...
  200 kr
 • För dig ska musiken bara vara ett smycke är en fascinerande berättelse om ned...
  200 kr
 • I Rubicon. Den romerska republikens uppgång och fall berättar Tom Holland his...
  129 kr