Hem » Klimatprodukter » Hus och hem » ETC Kaffe Colombia

ETC Kaffe Colombia

Artikelnamn: ETC Kaffe Colombia
199 kr

Beskrivning

ETC kaffe 100 % Arabica med kraftig och generös smak med behaglig syra. Toner av mörk choklad samt lång och angenäm eftersmak.

Ny sort kaffe med hela bönor från ett kvinnokooperativ i Colombia.

Ana Becerra, Ana de la Rosa, Arisolina Villegas, Beatriz Nùñez, Jhemy Schoonewolf och Midred Niebles är de som leder arbetet på kooperativet där de odlar sitt kaffe med hänsyn och respekt till naturen. De lägger ner sin själ i att producera ekologiskt och högkvalitativt kaffe som är erkänd bland ?Specialty? medlemmar. Så här säger dem om sitt kaffe:

Ana Becerra: ?Mina föräldrar odlade kaffe och det har blivit en familjetradition, jag odlar mitt kaffe i harmoni med naturen och utan kemikalier?.

Jhemy:?Jag är stolt över att odla kaffe, en attraktiv produkt där man är involverad från fröodling, skörd till tvättprocess och torkning?.

?Jag flyttade till staden Agua Linda 19991 och fick hjälp med att plantera ett hektar kaffe på farmen Tierra Baja. Jag blev änka 2007 och driver i dag min egen farm El Higuerón? nu tillsammans med min familj?. ?Vi är sex personer som arbetar på farmen, jag, mina barn & mina två barnbarn.?

?Försäljning av råkaffe är den enda inkomstkälla vi, familjen har i dag?

?Att odla kaffe är min passion, mitt enda sällskap och mitt och familjens levebröd?.

?Det största problemet vi har idag är den låga ersättningen vi får när vi säljer vårt kaffe, trots detta ser vi en ljus framtid för farmen med ökad diversifiering med både grönsaker och andra växter. Jag ser stora förbättringsmöjligheter med hjälpen av den starka sammanhållningen som vi har i kvinnokooperativet. Vi ser också en större efterfrågan på våra produkter vilket ger framtidstro?.

Sierra Nevada ligger i norra Colombia och är den nordligaste kafferegionen l landet. Man odlar huvudsakligen ?Variety Castillo? (kaffeträd) som är multi-resistenta mot olika typer av angrepp.

100 % Arabica med kraftig och generös smak med behaglig syra.
Toner av mörk choklad samt lång och angenäm eftersmak.

Innehåller hela bönor.

Specifikationer

Artnr: ETC KAFFE COLOMBIA 500 GRAM

Andra varor från samma varugrupp

 • Bomullsnätpåse med dragsko i ekologisk GOTS certifierad bomull, 1st LARGE
  75 kr
 • För dig som gillar hus och inredning ? med grönt perspektiv Kloka hem är inre...
  299 kr
 • Fantastiskt fina bokstöd utformade som siluetter av olika filosofer. Siluette...
  275 kr
 • Ekologisk nätkasse med långa handtag bärs enkelt på axeln och förutom att bär...
  120 kr