Hem » Böcker » En familjeflickas memoarer

En familjeflickas memoarer

Artikelnamn: En familjeflickas memoarer
229 kr

Beskrivning

»Det är slående hur många dagsaktuella teman som dyker upp i En familjeflickas memoarer. Simone de Beauvoir redovisar självskadebeteenden, självmordstankar och en monumental självupptagenhet. Den senare inbegriper drömmen om berömmelse: när en väninnas album krävde svar på frågan om framtidsplaner skrev hon: Bli en berömd författare. Många andra frågor hade väckt tvekan, inte denna: det var den framtid jag åtrådde, den och ingen annan.« Ur Åsa Mobergs förord till boken

Simone de Beauvoirs självbiografiska essä En familjeflickas memoarer berättar med intimitet och stor klarhet om hennes uppväxt i en borgerlig fransk familj i början av förra seklet. Om hur de Beauvoir revolterade mot familjens och samhällets förväntningar på henne, genom att gå sin egen väg med intellektuella och existentiella ambitioner som var socialt otänkbara för en ung kvinna på den tiden.
Det här är den viktiga första delen i de Beauvoirs klassiska memoarverk. I svensk översättning av Eva Alexandersson och med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Åsa Moberg.

Simone de Beauvoir [1908-1986] var en fransk filosof, feminist, samhällsteoretiker och politisk aktivist. Memoarverket - ur vilket En familjeflickas memoarer [1958] är den första delen - är den biografiska pendangen till det stora verket Det andra könet [1949], om att vara flicka och kvinna på 1900-talet.

Författare: Beauvoir, Simone de; Moberg, Åsa
Förlag: Modernista
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-01-15
Omfång: 408 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789174997118

Andra varor från samma varugrupp

 • Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga...
  259 kr
 • I tre år reste Svetlana Aleksijevitj runt i "Tjernobylvärlden" och intervjuad...
  259 kr
 • Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt på...
  203 kr
 • Villospår
  99 kr