Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Efter attentaten

Efter attentaten

Artikelnamn: Efter attentaten
199 kr

Beskrivning

Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin strategi för den jihadistiska kampen 2005?

På ett sätt spelar det mindre roll. Skadan är redan skedd. Människor har dött, några har överlevt, de flesta är märkta för livet. Effekterna av deras lidande sträcker sig bortom dem själva, ut till hela samhället, och kan liknas vid det som uppstår efter ett skalv av kraftig magnitud, ett sådant som orsakar bestående sprickor i hus och hem långt ifrån skalvets epicentrum.

Skalvet som drabbade Frankrike i samband med terroristattentaten den 13 november 2016 var av en sådan dignitet att det i hotar nationsbyggen, idén om en gemenskap, i grunden.

I Efter attentaten intervjuar journalisten Christian Catomeris människorna i de senaste årens terrorattacker i Frankrike. Han möter vittnen, sörjande och de indirekt drabbade. Det är ett djuplodande reportage om ett Frankrike skakat av sorg och rädsla. Hur lever man med ett ständigt hot om tillintetgörelse?

Författare: Christian Catomeris
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-11-01
Omfång: 250 sidor

Specifikationer

Artnr: 9789173437431

Andra varor från samma varugrupp

 • Det vi tror är fast förankrat är oftast i ständig rörelse. Världen är full av...
  189 kr
 • John Lapidus visar hur den gemensamma välfärden under det sista decenniet har...
  199 kr
 • Beställ 2 böcker eller fler för 200 kr st! Priset justeras i kundkorgen.
  250 kr
 • En bok om att stå rak i ryggen, våga ta konflikterna och axla ansvaret för fl...
  200 kr