Hem » Böcker » Efter attentaten

Efter attentaten

Artikelnamn: Efter attentaten
200 kr

Beskrivning

Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin strategi för den jihadistiska kampen 2005?

På ett sätt spelar det mindre roll. Skadan är redan skedd. Människor har dött, några har överlevt, de flesta är märkta för livet. Effekterna av deras lidande sträcker sig bortom dem själva, ut till hela samhället, och kan liknas vid det som uppstår efter ett skalv av kraftig magnitud, ett sådant som orsakar bestående sprickor i hus och hem långt ifrån skalvets epicentrum.

Skalvet som drabbade Frankrike i samband med terroristattentaten den 13 november 2016 var av en sådan dignitet att det i hotar nationsbyggen, idén om en gemenskap, i grunden.

I Efter attentaten intervjuar journalisten Christian Catomeris människorna i de senaste årens terrorattacker i Frankrike. Han möter vittnen, sörjande och de indirekt drabbade. Det är ett djuplodande reportage om ett Frankrike skakat av sorg och rädsla. Hur lever man med ett ständigt hot om tillintetgörelse?

Författare: Christian Catomeris
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-11-01
Omfång: 250 sidor

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437431

Andra varor från samma varugrupp

 • Dan Korn skriver med bred kunskap och god utblick om rasism, både i praktiken...
  219 kr
 • För den som följer vårddebatten är det tydligt att sjuksköterskeyrket ännu of...
  189 kr
 • Nödsamtalet hem till familjen den 12 mars 2017 är det sista livstecknet från ...
  210 kr
 • Trumps valseger var en politisk chock. Men varför vann han? Hur kom vi fram t...
  220 kr