EcoFan 806

EcoFan 806
Artnr ecofan806-1503
2 595 kr
Bookmark and Share

Ecofan finns nu i Sverige! Den elektriska fläkten fördelar ut värmen i rummet istället för upp i taket. Fläkten är ljudlös och justerar själv farten efter temperaturen på kaminen. Den behöver ingen extern el och installation - bara ställ den på kaminen och den fungerar.

EcoFan™ 806 (nickel)

Den här fläkten är speciellt konstruerad för kaminer/spisar med lägre yttemperatur som t.ex. gas, täljsten osv. Den tål inte temperaturer över 150ºC.

Fläkten som genererar sin egen el Teknisk information Fläkten har ett termoelektriskt element som fungerar som en liten generator, denna generator driver fläktens motor. När generatorn blir utsatt för en temperaturskillnad mellan topp och botten, producerar den elektricitet. Botten av enheten blir uppvärmd av foten till fläkten, medan toppen blir avkyld av fläktbladen. Denna effekt kallas för ”Seebeck effekten”, en förklaring till denna, se nedan.

Enheten som producerar ström är en unik halvledare baserad på Seebeck-effekten. När två olika halvledare (p-typ och n-typ) är ihopkopplade kommer de att etablera en elektrisk potentialskillnad. Genom att påföra en temperaturskillnad över dessa halvledarelementen leder det till en förflyttning av elektroner. Dessa elektroner kommer då att strömma genom ledningarna kopplade till den lilla elektromotorn och få den att gå runt. Och därmed blåser fläkten!

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

Andra varor från samma varugrupp

Handgjord ekotvål
139 kr
Art nr. tvålnaturell1610
En barnmugg gjord av bambufiber.
69 kr
Art nr. barnmuggbambu 1604
Extra vekar + pincett anpassat för våra ljusb...
49 kr
Art nr. vekar1701
Rengöring för hela hemmet!
335 kr
Art nr. pureeffectall0820

NYHETER