Hem » Klimatprodukter » Hushåll » EcoFan 812

EcoFan 812

Artikelnamn: EcoFan 812
2 395 kr

Beskrivning

Ecofan finns nu i Sverige! Den elektriska fläkten fördelar ut värmen i rummet istället för upp i taket. Fläkten är ljudlös och justerar själv farten efter temperaturen på kaminen. Den behöver ingen extern el och installation - bara ställ den på kaminen och den fungerar.

EcoFan™ 806 (nickel)

Den här fläkten är speciellt konstruerad för kaminer/spisar med lägre yttemperatur som t.ex. gas, täljsten osv. Den tål inte temperaturer över 150ºC.

Fläkten som genererar sin egen el Teknisk information Fläkten har ett termoelektriskt element som fungerar som en liten generator, denna generator driver fläktens motor. När generatorn blir utsatt för en temperaturskillnad mellan topp och botten, producerar den elektricitet. Botten av enheten blir uppvärmd av foten till fläkten, medan toppen blir avkyld av fläktbladen. Denna effekt kallas för ”Seebeck effekten”, en förklaring till denna, se nedan.

Enheten som producerar ström är en unik halvledare baserad på Seebeck-effekten. När två olika halvledare (p-typ och n-typ) är ihopkopplade kommer de att etablera en elektrisk potentialskillnad. Genom att påföra en temperaturskillnad över dessa halvledarelementen leder det till en förflyttning av elektroner. Dessa elektroner kommer då att strömma genom ledningarna kopplade till den lilla elektromotorn och få den att gå runt. Och därmed blåser fläkten!

Specifikationer

Artnr: ecofan812-1503

Andra varor från samma varugrupp

 • USB-tändare som laddas med USB-kabel.
  200 kr
 • Oblekta tefilter 100-pack
  35 kr
 • Fantastiskt fina bokstöd utformade som siluetter av olika kända personer. Sil...
  275 kr
 • Sluta kompostera, börja fermentera! Med vÃ¥rt startpaket kan du bygga upp tr...
  från 129 kr