Hem » Klimatprylar » Hushåll » EcoFan 812

EcoFan 812

Artikelnamn: EcoFan 812
2 395 kr

Beskrivning

Ecofan finns nu i Sverige! Den elektriska fläkten fördelar ut värmen i rummet istället för upp i taket. Fläkten är ljudlös och justerar själv farten efter temperaturen på kaminen. Den behöver ingen extern el och installation - bara ställ den på kaminen och den fungerar.

EcoFan™ 806 (nickel)

Den här fläkten är speciellt konstruerad för kaminer/spisar med lägre yttemperatur som t.ex. gas, täljsten osv. Den tål inte temperaturer över 150ºC.

Fläkten som genererar sin egen el Teknisk information Fläkten har ett termoelektriskt element som fungerar som en liten generator, denna generator driver fläktens motor. När generatorn blir utsatt för en temperaturskillnad mellan topp och botten, producerar den elektricitet. Botten av enheten blir uppvärmd av foten till fläkten, medan toppen blir avkyld av fläktbladen. Denna effekt kallas för ”Seebeck effekten”, en förklaring till denna, se nedan.

Enheten som producerar ström är en unik halvledare baserad på Seebeck-effekten. När två olika halvledare (p-typ och n-typ) är ihopkopplade kommer de att etablera en elektrisk potentialskillnad. Genom att påföra en temperaturskillnad över dessa halvledarelementen leder det till en förflyttning av elektroner. Dessa elektroner kommer då att strömma genom ledningarna kopplade till den lilla elektromotorn och få den att gå runt. Och därmed blåser fläkten!

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: ecofan812-1503

Andra varor från samma varugrupp

 • Handgjort bivaxljus i form av rosor.Ljuset är gjort av endast naturmaterial, ...
  180 kr
 • Beigefärgad nätkasse med korta handtag, av ekologiskt bomull från KEEPJAR.
  84 kr
  ( 99 kr)
 • Bomullsnätpåse med dragsko i ekologisk GOTS certifierad bomull, 1 st, SMALL ...
  38 kr
  ( 45 kr)
 • En återanvändningsbar mugg att ta med när du är på språng och vill ha med dig...
  140 kr