Hem » Böcker » Skönlitteratur » Dubbla negativ

Dubbla negativ

Artikelnamn: Dubbla negativ
229 kr

Beskrivning

I sin vilsna ungdom tillbringar Neville Lister en heldag med fotografen Saul Auerbach. Från en kulle ovanför Johannesburg väljer de ut tre hus och bestämmer sig för att knacka på för att leta efter berättelser. Auerbachs foton från de två första husen blir berömda porträtt, men sedan försvinner ljuset och kanske även intresset. Neville söker upp det tredje huset först flera decennier senare, efter att han återvänt till ett Sydafrika på andra sidan apartheid, nu själv fotograf. Han hittar sin berättelse. Frågan är vad ska han göra med den.

I Dubbla negativ närmar sig den sydafrikanske författaren Ivan Vladislavic´ sitt lands omvälvande närhistoria genom tre nedslag i en vanlig människas liv. Resultatet är ett mångfacetterat porträtt av en stad och dess befolkning, men också en betraktelse om vem som ser och vem som blir sedd. Och om perspektiv i ordets alla bemärkelser.

Ivan Vladislavic´ föddes 1957 i Pretoria men bor sedan länge i Johannesburg. Han har givit ut tolv böcker i olika genrer och är flerfaldigt pris­belönt för sitt skrivande. Sedan tidigare finns romanerna Snabbköpet Rastlös och Spräng­­skissen översatta till svenska. Dubbla negativ skrevs ursprungligen som en del i ett samarbetsprojekt med fotografen David Goldblatt, men är en helt fristående roman.

Författare: Vladislavic, Ivan
Förlag: Bokförlaget Tranan
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-11-23
Omfång: 240 Sidor

Pris är inklusive frakt och klimatkompensation.

Specifikationer

Artnr: 9789187179730

Andra varor från samma varugrupp

 • Ett rike av denna jord är en fängslande roman som utspelar sig på den libanes...
  198 kr
 • Det sista han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av de...
  200 kr
 • Alice Munros egen släkthistoria, om hur familjen utvandrar från Skottland til...
  239 kr
 • Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter ...
  249 kr