Hem » Böcker » Skönlitteratur » Det som en gång var

Det som en gång var

Artikelnamn: Det som en gång var
121 kr

Beskrivning

"Det som en gång var" kretsar i text och bild kring frågan: Hur kan vi människor, med den kunskap vi i dag besitter, acceptera att vi rör oss mot en oåterkallelig förstörelse av vår egen livsmiljö? Helena Granströms långessä är skarp, provocerande och filosofisk och vågar ta ett stort grepp. Här ryms frågor om teknik och utveckling, politik och ekonomi, ideologi och biologi. Samtidigt kompliceras framställningen av en inflätad skönlitterär berättelse om en ung kvinna som företar en fjällvandring och tvingas möta sina egna föreställningar om naturen.
Boken innehåller enastående svartvita bilder från hotade naturliga miljöer i Sverige av den prisbelönte naturfotografen Marcus Elmerstad.

Helena Granström är författare och skribent med bakgrund inom fysik och matematik. Hennes senaste roman "Hysteros" kom 2013. Som skribent har hon gjort sig känd som en systemkritisk röst, bland annat i frågan om teknikens inverkan på vårt samhälle.

Marcus Elmerstad är bildjournalist. 2008 mottog han Hasselbladstiftelsens stipendium i naturfotograf. Till "Det som en gång var" har Marcus fotat hotade miljöer i hela Sverige, från Rönnbäcksnäset i Lappland, till Vättern och Alvaret på Öland.

Författare: Elmerstad, Marcus; Granström, Helena
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-01-12
Omfång: 188 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789127145771-copy1

Andra varor från samma varugrupp

 • Henning Mankells böcker om Joel har belönats med en rad priser och översatts ...
  120 kr
 • Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på tö...
  155 kr
 • Efter bästsäljaren Örfilen (The Slap), som också blev tv-serie, är australien...
  250 kr
 • Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter ...
  250 kr