Hem » Böcker » Deckare » Den döde i Barentsburg

Den döde i Barentsburg

Artikelnamn: Den döde i Barentsburg
220 kr

Beskrivning

I ett förfallet hus möts ett par. Platsen är den ryska gruvstaden Barentsburg, på Svalbard. De har mötts på detta sätt i flera år. Paret äter kakor, dricker te, avslutar kvällen med en vodka och återgår sedan till sitt. Detta är deras fristad. Men den här kvällen kommer mannen aldrig tillbaka hem.
När de norska myndigheterna i Longyearbyen nästa dag mottar ett meddelande om att den inflytelserika fackföreningsledaren Vanja har påträffats död i gruvområdet, skickas sysselman Knut Fjeld ut att undersöka fallet.

Men vad som borde ha varit en rutinmässig uppgift och en dagstur blir för Knut en oväntad nedstigning i ett främmande samhälle, där all konversation måste ske genom en rysk tolk, där han får känslan att mycket ligger dolt bakom de vänliga leendena, och där han snabbt kommer att känna sig ensam, fångad och förföljd.

Intresset för Monica Kristensen kriminalserie om sysselmannen Knut Fjeld på Svalbard växer snabbt. Efter lysande kritik i hemlandet publiceras hennes böcker nu i Tyskland, Frankrike, Australien, Italien, Nya Zeeland Tjeckien, Nederländerna och Danmark.

Om författaren Monica Kristensen
Monica Kristensen är en av Norges främsta polarforskare och har lett flera expeditioner till Arktis och Antarktis. Hon har en doktorsgrad från Cambridge och har mottagit ett flertal vetenskapliga utmärkelser. Kolbarnet är Monica Kristensens andra kriminalroman av hittills fyra som utspelar sig på Svalbard, och den första av hennes böcker som översatts till svenska.

ISBN 9789173437325
Sidantal 272 sidor
Bandtyp Inbunden
Utgivningsår 2018 

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437325

Andra varor från samma varugrupp

 • Den vita lejoninnan
  99 kr
 • Maj 1942. Två av de allierades skepp är på väg till Nordnorge för att genomfö...
  200 kr
 • Den femte kvinnan
  99 kr
 • Femåriga Ella försvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet. Det djupa polarmö...
  159 kr