Hem » Böcker » Kokböcker » Den blå maten

Den blå maten

Artikelnamn: Den blå maten - recept för ett långt och lyckligt liv
249 kr

Beskrivning

I dag vimlar det av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka. Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.

Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kallas Blå zoner - geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen. Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten. Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god.

Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland. Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.

Författare: Ennart, Henrik & Ekstedt, Niklas
Förlag: Ordfront Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-09-24
Omfång: 165 Sidor

Pris är inklusive frakt och klimatkompensation.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789170378607

Andra varor från samma varugrupp

 • Ge din kropp energi och välbefinnande - njut av mer än 60 spännande och lättl...
  209 kr
 • Julfika är full av mer eller mindre klassiska recept från kök och församlings...
  119 kr
 • Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värd...
  189 kr
 • Här delar David med sig av sitt kunnande med mängder av tips på vad man kan g...
  229 kr