Hem » Böcker » Samhälle och debatt » De oanständiga

De oanständiga

Artikelnamn: De oanständiga : Det moderna Indiens sexuella revolution
229 kr

Beskrivning

Den unga studenten Jyoti Singh Pandey gruppvåldtogss och misshandlades brutalt i december 2012 och dog senare av sina skador. Häftiga demonstrationer utbröt och gruppvåldtäkten blev en milstolpe i Indiens historia och en smäll mot det nya moderna Indien.

Vad är det som händer i Indien? är en fråga många ställt både inom Indien och utanför efter flera uppmärksammade våldtäkter. I takt med den snabba moderniseringen syns allt fler unga kvinnor och män frigöra sig från social kontroll och var och en tvingas rannsaka en djupt liggande moral om heder, skam och anständighet - ett smärtsamt uppvaknade och en brytpunkt mellan ett traditionellt och modernt samhälle där en ökad självständighet hos kvinnor har ett högt pris.

Efter Indiens IT-revolution tar nu en annan revolution vid: den sexuella revolutionen, och det är de oanständiga kvinnorna som bryter ny mark. Journalisten och författaren Ulrika Nandra, som själv har ursprung från Indien, ger här en personlig skildring av vad vad hon kallar "växtvärk" hos en av världens snabbast växande ekonomier som moderniserats på extremt kort tid men som nu tagit sig själv till en punkt där den tvingas se sig själv i spegeln och göra upp med sin självbild.

Ulrika Nandra har själv erfarenhet av att bli en oanständig och har också fått sina straff. Hon har tidigare utgivit boken ÄGD, om makt, tillsammans med författaren och konstnären Carl Johan De Geer.

Författare: Nandra, Ulrika
Förlag: Carlsson
Bandtyp: Danskt band
Utgivn. datum: 2016-03-16
Omfång: 179 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173317528

Andra varor från samma varugrupp

 • I Propagandafotboll presenteras en mängd spelare och tränare (och en domare) ...
  209 kr
 • Katarina Taikons krav på inkludering i samhället väckte starka reaktioner, bå...
  69 kr
 • Esben S Titlands serieversion av Pikettys Kapitalet i den 21:a århundradet ha...
  149 kr
 • Zoe Cormiers bitande skildring som både lockar och äcklar, och ställer stora ...
  289 kr