Hem » Böcker » Samhälle och debatt » De kallade henne Delhi Breaveheart

De kallade henne Delhi Breaveheart

Artikelnamn: De kallade henne Deli Breaveheart
200 kr

Beskrivning

I december 2012 avled den 23-åriga Jyoti efter att ha blivit brutalt våldtagen på en buss i Delhi. Omvärldens ögon riktades snabbt mot mångmiljonstaden. Det fruktansvärda brottet blev startskottet för massiva protester där man krävde att våldtäktsoffer inte skulle skuldbeläggas, kvinnors rätt till sina egna kroppar och att fritt röra sig utomhus. Demonstrationerna ledde till en uppdaterad lagstiftning mot sexualbrott och att kvinnors medborgerliga rättigheter hamnade på den politiska agendan.

De kallade henne Delhi Braveheart är en unik och fängslande reportagebok om ett land i omvälvning. I dagens Indien utmanas traditioner av en rekordstor uppkopplad ungdom, som har hela världen tillgänglig i sina mobiler. Dessa ungdomar appdejtar, utforskar sin sexualitet och lever enligt andra värderingar än tidigare generationer.
Med avstamp i den ökända våldtäkten och de svallvågor som följde beskriver Julia Wiræus ett splittrat land där kvinnorna tar en allt större plats, samtidigt som de tvingas förhålla sig till de sedvänjor som finns. Här intervjuas kvinnor med olika bakgrunder: aktivister, transkvinnor och konservativa hindunationalister alla försöker de hitta fast mark när synen på kön, sexualitet och religion är i gungning.

Författare: Julia Wiræus
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2017-07-25
Omfång: 250 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437110

Andra varor från samma varugrupp

 • Köp två böcker för 200 kr – en bok till dig och en bok till en vän.
  200 kr
 • På nätet frodas hatet, i skydd av anonymiteten. I "Tackla hatet" möter Rebeck...
  229 kr
 • Vi har samlat de bästa texterna från första året med Sveriges nya dagstidning...
  69 kr
  Slut i lager
 • Samar Yazbek tvingades lämna Syrien 2011 men har åkt tillbaka i hemlighet fle...
  199 kr