Hem » Böcker » De fördrivna

De fördrivna

Artikelnamn: De fördrivna
249 kr

Beskrivning

Ett svenskt par ur den transglobala medelklassen, hon läkare, han konstnär, har lämnat Stockholm för en drömtillvaro på Sicilien. Filip har egen ateljé intill det stora stenhuset, Miriam är föräldraledig. Landskapet är bedövande vackert, tomaterna smakrika, ostördheten total. Ändå är läget spänt. Miriam som är rastlös och rädd för att något ska hända dottern har börjat dricka gin. Filip börjar slå igenom internationellt med sin konst och störs av allt som hindrar honom från att arbeta.

När Filips barndomsvän Ashkan och hans flickvän Erika kommer på besök ifrågasätts parets invanda mönster. Ashkan är journalist och vill besöka Lampedusa för att skriva om de människor som drunknar i Medelhavet på sin färd mot Europa. I den stillastående hettan väcks frågan om hur isolerat man kan tillåta sig att leva och i sprickorna som uppstår börjar romanens personer finna olika sätt att närma sig världen.

Negar Naseh skriver lika koncentrerat som i den hyllade debuten "Under all denna vinter" i detta psykologiska drama rätt ur vår europeiska samtid.

Författare: Naseh, Negar
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-26
Omfång: 174 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789127145825

Andra varor från samma varugrupp

  • De som dödar drömmar sover aldrig är Jan Guillos åttonde del i serien om Det ...
    199 kr
  • Vinnare av det skönlitterära Augustpriset 2018. Eposet ÆDNAN berättar om två ...
    229 kr
  • I den här novellsamlingen presenterar några av Sveriges mest framåtblickande ...
    179 kr