De bortglömda

Andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika. Skrämmande, upplysande och tankeväckande skildring som förändrar vårt sätt att se på andra världskrigets historia.
De bortglömda
Artnr 9789173437288
139 kr
Bookmark and Share

Andra världskriget i Afrika, Asien, Oceanien och Latinamerika


Skrämmande, upplysande och tankeväckande skildring som förändrar vårt sätt att se på andra världskrigets historia.
Vi vet allt om invasionen i Normandie, slaget vid Stalingrad och koncentrationslägren – det som hände i vår del av världen. Men kriget rasade också i norra och östra Afrika, Mellanöstern, Kina, Indien, Sydostasien och många ögrupper i Stilla havet – med miljontals offer och stor förstörelse som följd. Bombningarna av den filippinska huvudstaden Manila skördade fler civila dödsoffer än de av Warszawa, och i Kina dog betydligt fler människor än i Japan, Italien och Tyskland tillsammans. I kolonialmakternas arméer kämpade somaliska soldater på Italiens sida, nigerianska på Storbritanniens sida, indiska på både brittisk och tysk sida och burmeser på Japans sida.
I De bortglömda får vi möta krigets osynliggjorda offer. De förtryckta och koloniserade var storkonfliktens verkliga förlorare, räknat i stupade soldater, civila krigsoffer och följdverkningar som massvält och ökad fattigdom. Bokens skrämmande, upplysande och tankeväckande skildring kommer att förändra vårt sätt att se på andra världskrigets historia.


Recensioner
Myter krossas, bestialiteterna blir synliga, hissade flaggor blåser sönder. De bortglömda glöms inte bort, men Folke Schimanski är inte ute efter att kamma hem enkla poäng. Han berättar lugnt och förtroendegivande, som om han allt mer inser att världen inte låter sig enkelt beskrivas. Det enda som står i facit är att krigen inte lämnar oss i fred. - Stig Hansén


Det är intressant, lärorikt och sprider nytt ljus över många av krigets skeenden. – Björn Svensson

 

Författare/ISNI Schimanski, Folke
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Storpocket
Utgivn. datum 2017-01-12
Omfång: 301 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Leveransinformation

Läs mer om våra leveransvillkor i våra köpvillkor.

Andra varor från samma varugrupp

Korruption i Sverige
259 kr
Art nr. 9789173436601
Inom delar av Alliansen och borgerligheten fi...
239 kr
Art nr. 9789173436908
Karin ”Kakan” Hermansson är feminist, provoka...
209 kr
Art nr. 9789137147086
För 21 år sen chockade chefredaktör Johan Ehr...
69 kr
Art nr. 9789187670107

NYHETER