Cykla!

Artikelnamn: Cykla! : Två hjul som förändrar världen
249 kr

Beskrivning

Stockholm, Thessaloniki, Los Angeles och Bogotá i städer över hela världen väljer fler och fler att cykla. När stillasittande tar fler liv än rökning, jorden hotas av klimatförändringar och städernas trängsel är akut blir cykeln en del av lösningen. Arkitekter, planerare och politiker sneglar längtansfullt på alternativ till städer som i hundra år anpassats efter bilens behov. New Yorks avenyer har ersatt bilfiler med cykelbanor, Amsterdam och Köpenhamn invaderas av stadsplanerare som vill kopiera framgångsreceptet och få invånarna att börja cykla.

Också i Sverige sjunger de flesta politiker cyklandets lov. Fast i praktiken fortsätter det mesta som under bilens glansdagar. Bara en bråkdel av trafiksatsningarna läggs på cykling. Men faktum kvarstår cykling har blivit en folkrörelse och en livsstil som kan påverka samhället i positiv riktning på fler än ett sätt.

I Cykla! tar journalisterna Maja Lagercrantz och Lina E. Johansson ett brett grepp om fenomenet cykling. De berättar om cykelns historia, psykologi och ekonomi. De träffar stadsplanerare, forskare och vanliga cyklister, deltar i manifestationer och hittar internationella förebilder och skräckexempel.

Författare: Lagercrantz, Maja; Johansson, Lina E.
Förlag: Ordfront Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2016-03-18
Omfång 158 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Specifikationer

Artnr: 9789170378171

Andra varor från samma varugrupp

 • I Svinnlandet berättar Andreas Jakobsson hur han under två år levt på gratis ...
  229 kr
 • 8 oktober 2018, samma dag som FN släppte den klimatrapport som slog fast att ...
  220 kr
 • Andra reviderade upplagan Våra svenska äpplen är underbara i all sin mångfald...
  125 kr
 • Det är du som är hoppet. Att du över huvud taget intresserar dig för den här ...
  200 kr