•  
 • Maryse Condé är född 1937 på Guadeloupe och anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner och är flerfaldigt prisbelönad. Hon är professor emeritus vid Columbia University i New York.

Celanire

Artikelnamn: Celanire
199 kr

Beskrivning

Vem var det som halshögg Celanire? Ryktena surrar på den lilla missionsstationen i Adjame-Santay. Året är 1901 och vackra och mystiska Celanire Pinceau har kommit för att leda den förfallna missionsskolan på Elfenbenskusten, utsänd av De Heliga Apostlasystrarna i Lyon. Det sägs att hon blev lemlästad som barn och att det är därför hon alltid bär en scarf runt halsen, för att dölja sina ärr. Omgivningen är splittrad, är hon verkligen den hon utger sig för att vara: en sann kristen som kommit för att hjälpa de stackars föräldralösa barnen? Klart står att Celanire till vilket pris som helst vill ta reda på sanningen om sitt förflutna och är fast besluten att hämnas det brott som en gång begicks mot henne.

Celanires sökande tar oss med på en resa över kontinenter, från Guadeloupe till Västafrika och slutligen Peru. Magisk realism blandas med autentiska historiska händelser till en storslagen berättelse om kärlek, livsvilja och mod.

”Fyllig och spöklik … förför läsaren med silkeslen ironi.” – Kirkus Review

”Condé gör ett utmärkt jobb med att väva samman myt, mystik och historia för att skapa en spännande och ofta makaber berättelse om passion och hämnd.” – Publisher’s Weekly

Författare: Maryse Condé
Översättning: Kristina Ekelund
Förlag: Leopard Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgivningsår: 2017
Omfång: 300 sidor

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789173437158

Andra varor från samma varugrupp

 • På 1970-talet gav sig Joan Didion ut på två långa reportageresor i två kontra...
  189 kr
 • Elena Ferrantes storslagna romanepos i fyra delar om Lila och Elena tar sin b...
  249 kr
 • Året är 1940 och i huset på Jablonskistrasse 55 i Berlin bor en samling småsk...
  109 kr
 • Rafael Chirbes roman är en bred och brutal skildring av eurokrisens följder.
  229 kr