Hem » Böcker » Kokböcker » Bönor, ärtor & linser

Bönor, ärtor & linser

Artikelnamn: Bönor, ärtor & linser
229 kr

Beskrivning

Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt oemotståndliga stuvade gröna ärtor.

Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.

Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.

Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.

Författare: Damberg, Jenny
Förlag: Natur & Kultur
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-10-05
Omfång: 123 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Läs mer

Dokument (0)

Specifikationer

Artnr: 9789127143548

Andra varor från samma varugrupp

 • Den iranskfödda kocken Sabrina Ghayours debutkokbok med moderna tolkningar av...
  329 kr
  Slut i lager
 • I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att ...
  205 kr
 • Thug Kitchen started their wildly popular website to inspire people to eat so...
  229 kr
 • Julfika är full av mer eller mindre klassiska recept från kök och församlings...
  119 kr