Bisyssla

Artikelnamn: Bisyssla - Bin, biodling och biprodukter
216 kr

Beskrivning

Bina är människans bästa vänner. Flitigt pollinerar de våra odlingar och trädgårdar och utför ett livsnödvändigt arbete som vi inte klarar oss utan. Men bina får det allt svårare i den värld de delar med oss. Vad kan vi göra?

Vi kan bjuda in dem till våra trädgårdar! Det finns många biarter och alla är det ute efter nektar som vi kan ge dem genom att odla rätt sorts blommor. Eller varför inte ta steget och bli biodlare och skaffa några kupor? Då gör du din trädgård, ja, hela omgivningen en tjänst. Som belöning ramas året in av trevliga bisysslor och varje år kan du skörda kilovis med honung att ha till matlagning, te, bakning och kanske någon salva.

I Bisyssla skriver Joachim Petterson om hur man tar hand om bin, om biodlaråret och de sociala binas liv i kuporna. För sju år sedan ställde han upp sina första kupor i sin alldeles vanliga villaträdgård i en förort till Stockholm. Då var han nybörjare med ett stort intresse för bin, väckt av en stark familjetradition att hålla bin i trädgården. Idag är han en erfaren biodlare som vet vad man behöver för att starta ett bisamhälle och hur man får bina att trivas.

Författare: Petterson, Joachim
Förlag: Bonnier Fakta
Mediatyp: Inbunden
Utgivn. datum: 2015-05-19
Omfång: 191 Sidor

Specifikationer

Artnr: 9789174244960

Andra varor från samma varugrupp

 • Vi har aldrig tidigare varit så tätt sammanknutna och så isolerade på en och ...
  228 kr
 • Sprängfylld med fakta, tips och kuriosa om din katt som passar både dig som ä...
  239 kr
 • Hur ska män bli mer ansvarstagande föräldrar? Freddot Carlsson-Andersson efte...
  219 kr
 • Ika är nyförlöst och vilse. Kroppen är trasig, amningen vill inte sätta igång...
  190 kr