Hem » Böcker » Samhälle och debatt » Bad Feminist

Bad Feminist

Artikelnamn: Bad Feminist
99 kr

Beskrivning

"Jag är en dålig feminist, för jag vill inte bli satt på en feministpiedestal. Folk som sätts på piedestaler förväntas posera perfekt. Sedan puttar man ner dem när de klantar till det. Jag klantar till det hela tiden. Betrakta mig som redan nerputtad."

Lika cool som Caitlin Moran och lika smart som Lena Dunham! I sin hyllade essäsamling skriver Roxane Gay om allt från Alfapet, fat camps, våldtäkter, Bill Cosby, Hungerspelen och Femtio nyanser av honom, till varför man gillar hiphop fast man vet att texterna är sexistiska. Det handlar om kön, politik, etnicitet och sex. Det är sylvasst, roligt, gravallvarligt, beläst och lättsamt, strängt och generöst, allt på samma gång, och alltihop utgår från hennes egen definition av feminism: bad feminism. För alla oss som kanske inte är perfekta, men som ändå vill kalla oss feminister.

Bad Feminist är en bok som hittills saknats på svenska: utan ängslighet, utan att snegla på andra eller dissa någon som inte är feminist på "rätt" sätt. Roxane Gay är en av dagens mest spännande skribenter, och hon skriver precis vad hon vill.

Författare: Gay, Roxane
Förlag: Månpocket
Mediatyp: Pocket
Utgivn. datum: 2016-04-14
Omfång: 400 Sidor

Frakt och klimatkompensation ingår i priset.

Specifikationer

Artnr: 9789175035567

Andra varor från samma varugrupp

 • En häpnadsväckande livsberättelse. För journalisten och författaren Johan Ohl...
  239 kr
 • Författarduon Rebecka Bohlin och Sara Berg synliggör här de många sammanhang ...
  65 kr
 • I Mammorna får du möta 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsat...
  199 kr
 • I denna tankeväckande och välskrivna bok förklarar Ann Pettifor historiens me...
  190 kr